Odwiedziny u Matriksa.

18 listopada odwiedzili nas uczniowie Szkoły Podstawowej nr 74 imienia Prymasa Tysiąclecia we Wrocławiu. Członkowie wycieczki wraz z opiekunami przyjechali w odwiedziny do swojego adoptowanego konia – Matrixa. Należą im się im szczególne podziękowania, ponieważ ze względu na ciężką sytuację, w której znalazła się Fundacja, przełożyli swój przyjazd z grudnia na listopad.

Cała wycieczka, licząca dwanaścioro uśmiechniętych dzieci, spędziła w Schronisku bardzo miły dzień. Uczniowie przywieźli marchewki dla swojego podopiecznego i zrobili sobie z nim pamiątkowe zdjęcie. Pobyt w Schronisku dodatkowo umiliło ognisko, przy którym dzieci piekły ziemniaki. Nasi goście zostali oprowadzeni po terenie Schroniska, wysłuchali historii Tary i na koniec, w ramach podziękowania za ich wieloletnią pomoc, otrzymali pamiątkowy obrazek ze zdjęciem swojego konika – Matrixa.
Serdecznie dziękujemy SP 74 za wizytę, mamy nadzieję, że niedługo znów przyjadą zobaczyć jak się miewa ich podopieczny.