Pomoc – to ważne słowo…

Na pomocy ludzi opiera się jeden z działów Tary, przyjmujemy wolontariuszy, staramy się zapewnić rodzinną atmosferę i miejsce gdzie można znaleźć coś dla siebie. Może, dlatego tez ludzie tak często do Tary wracają – by pomagać, by spotkać się ze swymi ludzko – zwierzęcymi przyjaciółmi. Dzisiaj po raz kolejny powrócił do Tary dwuczłonowy, mieszany skład wolontariatu. Młodzież z Powiatowego Zespołu Szkół w Brzegu Dolnym i młodzież z Zespołu Placówek Resocjalizacyjnych w Brzegu Dolnym. Te dwie grupy łącząc siły pomogły w codziennych obrządkach i dodatkowo wyczyściły z obornika stajnię Suską. Ten zakres prac został podyktowany przez padający deszcz i potrzebę wcześniejszego schowania koni do stajni. Wszyscy sprawili się przednio, można rzec wręcz wyśmienicie.

Pomoc – to ważne słowo, wolontariat jest możliwością przekucia go w czyn.

Współpraca przebiegała na bardzo wysokim poziomie kultury, ale była również przetykana salwami śmiechu i wybuchów radości. Wszystkim osobom z wycieczki wspaniale dziękujemy.

A Wy drodzy czytający, rozglądnijcie się, może wokół Was jest również ktoś, kto pomocy potrzebuje.