Wolontariat

Śpieszymy się napisać informację nim jej aktualność wygaśnie. Mowa tu o piątku, sobocie i niedzieli które są już za nami. W Tarze ogólnie panuje kult pracy, ale tak pracowitego weekendu dawno nie było, a wszystko za sprawą wspaniałych wolontariuszy. Przybywając tłumnie wraz wiosną, wnieśli powiew świeżości i wygonili na dobre zimę, a trzeba Wam wiedzieć, że wymiatali ją wszystkim, co tylko było pod ręką. Głównie były to widły, taczki i szufle. Za pierwszy cel obrali sobie Stajnię Główną, taczki z obornikiem podążały jedna za drugą, a boksy lśniły czystością. Ale nie tylko na pracy fizycznej upłynął ten weekend, wieczorami był czas na chwilę rękodzieła (robienie ozdobnych podków), czyszczenie koni i chwilę zabawy. Równowaga została zachowana. Jedyne, co nas martwi to fakt, iż w tym całym wirze pracy, tak mało udało się wykonać zdjęć, ale gdy w duszy praca gra, nikt nie myśli o „pstrykaniu fotek”.

Dziękujemy wszystkim którzy byli, pomogli i doskonale bawili się wspólnie z nami. Celowo nie wymieniamy imion i miast, z których są nasi wspaniali wolontariusze gdyż nie chcielibyśmy kogoś pominąć, bo każdy z nich zasługuje być na piedestale.

Praca – ducha wzbogaca