Wyciągnięte dłonie, zdolne dłonie!

W czerwcu zgłosił się do nas z wspaniałą wiadomością zarząd Fundacji Zdolne Dzieci. Poprosili nas o możliwość częściowej adopcji Narnii, młodej klaczy wykupionej z targu koni w Skaryszewie w 2012 roku. Rzecz to rzadka i wyjątkowo miła, ponieważ organizacja dziecięca zainteresowała się działalnością pro-zwierzęcą Tary, a szczególnie losem jednego z młodych koni uratowanych przez nas przed transportem do zagranicznej rzeźni, i zapragnęli pomóc naszemu schronisku tak, jak tylko mogą.
A jak do tego doszło? Fundacja Zdolne Dzieci zorganizowała konkurs plastyczny pod tytułem „Konie jak wiatr”, a pieniążku zebrane w ramach tego konkursu pragnęli przeznaczyć na wykupienie konia przed śmiercią w rzeźni. Ze względu na to, iż uzbierali ich za mało, postanowili wesprzeć już uratowanego szczęśliwca ze schroniska Fundacji Tara, o której dowiedzieli się z naszych internetowych stron (niestety, nie stać nas na reklamy w prasie i telewizji…). Organizacja zaadoptowała Narnię częściowo na kwotę 50 zł miesięcznie, by pieniążki uzbierane w konkursie wystarczyły na dłużej, ale będą też chcieli kontynuować adopcję nawet, gdy ten „fundusz” się już wyczerpie.

Serdecznie dziękujemy z wsparcie i solidarność z naszą fundacją! Cieszymy się ogromnie z wrażliwości młodych ludzi na piękno i gorąco zapraszamy wszystkie Zdolne Dzieci, podopiecznych fundacji, oraz cały Zarząd Fundacji do odwiedzin w naszym schronisku oraz na pastwiskach ekologicznych, na których przebywa obecnie Narnia – Wasz koń w Tarze!
Dziękujemy za Waszą pomoc i mamy nadzieję, że będziemy jeszcze nie raz ze sobą współpracować!

Praca plastyczna