Zakończenie transportu

Podziękowanie
I – transportującym konie Reni i Robertowi Chodeckim z Wrocławia. Na własny koszt wynajęli przyczepę do przewozu koni i własnym samochodem przewozili przez dwa dni konie z pastwisk do Tary. To wspaniałe małżeństwo ma w sobie tak dużo spokoju i radości życia, że nie mogło być inaczej – konie dowieźli calutkie i bezpiecznie. Bartek Werner z Leszna woził konie samochodem udostępnionym nieodpłatnie przez Pana Grzegorza Wujczak z Leszna, a przyczepę do przewozu koni pożyczył nieodpłatnie Pan Adam Lachera. – właściciel stajni Dębno pod Rawiczem. Bartek z uśmiechem na ustach wiózł konie do Tary. Krzysztof Halczuk – własnym samochodem i wynajętą przez siebie i swoją żonę Sylwię przyczepą woził konie. Krzysztof kładł się ostatni spać i wstawał pierwszy mówiąc: „Wstawać, jedziemy po konie”. Bartkiem i Krzysztofem „rządziła” Sylwia Halczuk.

Dwa dni ciężkiej pracy

za własne pieniądze, na własne żądanie tylko dlatego, że … delikatne zwierzęta, zwane końmi niegdyś uratowane przed śmiercią potrzebowały pomocy by móc żyć dalej.

II – dziękujemy wszystkim z Was, którzy przyjechaliście by pomóc koniom. Przedstawiamy listę najlepszych z najlepszych, którzy przyjechali do Tary na nasz apel. Prosimy o wybaczenie, jeśli nie zdążyliśmy zapisać wszystkich z Was. Prosimy, jeśli kogoś brakuje – piszcie do nas na fb.

1. Katarzyna Grząkowska – Jelenia Góra (wprowadzanie, wyprowadzanie koni z przyczep)
  2. Grzegorz Domański – Wrocław (pomoc przy załadunku koni, pomoc przy pracach w Schronisku)
  3. Gabriela Adamiak – Świebodzin (bezpośrednia opieka przy zwierzętach: karmienie, ścielenie boksów, pojenie…)
  4. Anna Wypiór – Osola (matka chrzestna Tornado – wprowadzanie i wyprowadzanie koni)
  5. Lech Stolarczyk – Osola (materiały filmowe)
  6. Wiktoria Hawik – Piskorzyna (bezpośrednia opieka przy zwierzętach: karmienie, ścielenie boksów, pojenie…)
  7. Sylwia Halczuk – Leszno (matka chrzestna Veto – prowadzenie koni na pastwisku, nocowanie na pastwisku – pilnowanie koni)
  8. Anna Domańska – Wrocław (gdzie tylko była potrzebna – pomagała)
  9. Marta Szolc – Wrocław (gdzie tylko była potrzebna – pomagała)
  10. Marta Romanowska – Łódź ( matka chrzestna Różyczki – wyprowadzanie koni z bukmana, dokumentacja zdjęciowa, ścielenie stajni)
  11. Iga Gosiewska – Poznań (dokumentacja zdjęciowa)
  12. Katarzyna Goławska – Łódź (matka chrzestna Hadesa – wszystkie prace związane ze zwierzętami i dla zwierząt na terenie Schroniska)
  13. Tomasz Sadkowski – Kalisz (wyprowadzanie koni)
  14. Monika Zielińska – Wrocław (omiatanie stajni z kurzu, czyszczenie poideł i karmideł dla koni, obsługa przy drobnych zwierzętach, wyprowadzanie koni)
  15. Ewelina Magdziarz – Wrocław (omiatanie stajni z kurzu, czyszczenie poideł i karmideł dla koni, obsługa przy drobnych zwierzętach, wyprowadzanie koni)
  16. Lidia Bąbel – Wrocław (omiatanie stajni z kurzu, czyszczenie poideł i karmideł dla koni, obsługa przy drobnych zwierzętach, wyprowadzanie koni)
  17. Bartosz Werner – Leszno (kierowca – transport koni)
  18. Oktawia Płaszewska – Poznań (dokumentacja zdjęciowa, prace w stajniach)
  19. Renata Chodecka – Wrocław (matka chrzestna Melisy – woziła konie, pomoc przy załadunku)
  20. Robert Chodecki – Wrocław (ojciec chrzestny Hadesa – kierowca, transport koni)
  21. Katarzyna Wieszołek – Katowice (wprowadzanie i wyprowadzanie koni, ścielenie stajni, zabiegi pielęgnacyjne przy koniach – np. przycinanie ogonów, przywiezienie smakołyki darowane ….
  22. Mariusz Nikodem (wprowadzanie i wyprowadzanie koni, naprawa bramki dla koni, przywiezienie smakołyków darowanych przez… )
  23. Małgorzata Iwańska – Katowice (wprowadzanie i wyprowadzanie koni, ścielenie stajni, zabiegi pielęgnacyjne przy koniach – np. przycinanie ogonów, przywiezienie smakołyki darowane …. )
  24. Krzysztof Halczuk – Leszno (kierowca, transport koni)
  25. Bartosz Ziemniewicz – Włocławek (prace na terenie Schroniska)
  26. Artur Krzyżański – Szczecin (karmienie zwierząt, ścielenie stajni, prowadzenie koni na pastwiskach)
  27. Julia Juskowiak – Wschowa (pomoc Richardowi przy budowie domków dla kóz oraz drzwi dla świnek)
  28. Julia Gierczak – Szczytkowice (pomoc przy załadunku koni, podprowadzanie koni do przyczep)
  29. Kamila Lelek – Kraków (praca na każdym froncie, prowadzenie koni)
  30. Dagmara Lelek – Kraków (praca na każdym froncie, prowadzenie koni)
  31. Barbara Piętoń – Sucha Beskidzka (prowadzenie koni do transportów)
  32. Dorota Halusiak – Wrocław (prowadzenie koni na pastwiskach)
  33. Piotr Kłosiewicz (Kulturalny) – Wieliczka (prowadzenie koni na pastwiskach)
  34. Jerzy Dubin – Sucha Beskidzka (prowadzenie koni do transportów – pastwiska)
  35. Aleksandra Jurgielewicz – Warszawa (matka chrzestna Allegro – prowadzenie koni na pastwiskach do transportów, nocne pilnowanie koni – pastwiska)
  36. Iwona Moroz – Poznań (dokumentacja filmowa z akcji)
  37. Richard Simonse – Belgia (budowa kozińca, budowa drzwi dla świnek)
  38. Łukasz Kozik – wyprowadzanie koni z transportów oraz prace w Schronisku
  39. Paweł Hrazdij – wyprowadzanie koni z transportów oraz prace w Schronisku
  40. Tatiana Hrazdij – bezpośrednia praca przy zwierzętach – karmienie, pojenie
  41. Piotr Trzeciak – podprowadzanie koni do transportów oraz ich wyprowadzanie w Schronisku
  42. Ikar Szyłogalis – organizacja pracy na pastwiskach oraz bezpośredni załadunek koni do transportów
  43. Alicja Wiecheć – załadunek koni do transportów
  44. Piotr Szyłogalis – organizacja pracy na terenie Schroniska, wyładunek koni, informacje na strony
  45. Scarlett Szyłogalis – organizacja całości akcji, nocne pilnowanie koni na pastwiskach, transport ludzi

Oko za oko, ręka za rękę, serce za serce.

Po tysiąckroć DZIĘKUJEMY!
Scarlett i Piotr