Jak one śpiewają

Tarowe konie mają przeróżne talenty

Na zdjęciu śpiewają:
Shogun (fioletowy kantarek)
Odyn (zielony kantarek)

Oba koniki zostały wykupione z targu w Skaryszewie w 2012 roku, skąd miały pojechać w ostatnią podróż do rzeźni – obydwu możecie pomóc poprzez ADOPCJĘ WIRTUALNĄ!

Adopcja wirtualna stanowi piękny i bezinteresowny sposób na udzielanie pomocy potrzebującym zwierzętom w przypadku gdy nie jesteśmy w stanie czynić tego osobiście. Odwiedziny u swojego konika dają adoptującym możliwość odreagowania stresu związanego z dzisiejszą jakością życia – pośpiech, chroniczne zmęczenie, hałas dnia codziennego – w Tarze przepełnionej pozytywną energią płynącą od wdzięcznych i szczęśliwych zwierząt znikają
Często jest też tak, że nie możemy sobie pozwolić na posiadanie własnego konia, gdyż w przypadku koni koszty utrzymania, leczenia, a nawet sam problem stajni, w której koń mógłby mieszkać i padoku, po którym mógłby swobodnie biegać, są dla wielu przeszkodą nie do przeskoczenia. A jednak, mimo wszystko, cały czas pragniemy mieć konia – kto je raz pokochał, ten wie. Fundacja Tara umożliwia partycypowanie w utrzymaniu konia w schronisku już od kwoty 20 zł miesięcznie – dzięki temu możecie mieć „swojego” konia w Tarze! Możecie Go odwiedzać, kiedy tylko chcecie, możecie go głaskać, czyścić, czesać i rozpieszczać do woli (nie można tylko oczywiście na nim jeździć!), a my w ramach naszej wdzięczności przesyłamy adoptującym aktualne informacje z życia podopiecznego, a także Jego najświeższe zdjęcia. Adopcji można dokonać na czas określony lub nieokreślony.
Możliwe jest także zebranie się grupy osób, która weźmie pod swoją opiekę jednego z tarowych koni lub innych zwierzaczków. ADOPCJA WIRTUALNA jest to wspaniały sposób na zacieśnienie więzi rodzinnych lub przyjacielskich poprzez dzielenie radości z udzielanej pomocy i organizowanie wspólnych odwiedzin u podopiecznego, a przede wszystkim jest to ogromna pomoc dla zwierzęcia w schronisku!

Jeśli zainteresowała Was ta forma pomocy, piszcie.

na wesoło