Przeprowadzka

Kochani, już 20 Koni pasie się na pastwiskach niedaleko Smogorzowa Wielkiego! Wczoraj nocował z nimi Piotr, bacznie czuwając nad ich bezpieczeństwem. Oprócz naszego przewoźnika, tarowe konie będą również wożone przez Rodziców Chrzestnych Melisy – z góry dziękujemy Państwu za pomoc! Konie przeprowadzamy na uwiązach tylko na niewielkim odcinku, ponieważ udostępniono nam do wypasu dodatkową dużą łąkę, która znajduje się bliżej drogi asfaltowej od Smogorzowa Wielkiego.

Bardzo dziękujemy Szanownemu Właścicielowi tej ziemi za dobre serce dla naszych Podopiecznych! Do Schroniska przybywają coraz liczniej Wolontariusze i pomagają nam wszystko „ogarnąć” Dobrze, że jesteście!! Na pastwiskach koni pilnują Basia, Dorota i Radek. Niedługo Tomek z Kalisza dołączy do Nich, aby uruchomić odwiert zrobiony na pastwiskach w zeszłym sezonie, by nie musieć dowozić tych ogromnych ilości wody, które konie wypijają w gorące letnie dni. Docelowo na pastwiska wyjeżdża ok. 80 Koni!

Wywóz na pastwiska Wywóz na pastwiska