Śnieg Killera

Pierwszy nur w świeżutki śnieg Killera!

U nas prawie cały czas sypie, a jak jest u Was? Killer (ur. 1996, w Tarze od 2005) Przyjechał jako jeden z trzech koni przekazanych przez Panią Wandę – właścicielkę Przytuliska u Wandy – prywatnego schroniska dla zwierząt. Killer to kasztanowaty wałach, który w zamyśle miał być koniem sportowym. Podczas jednego z treningów z ówczesną właścicielką uległ wypadkowi i złamał sobie guz biodrowy. Unieruchomiony na wiele miesięcy w boksie koń bardzo schudł i zaczął tkać. Właścicielka sprawiła sobie nowego konia, a Killer został przewieziony do Pani Krystyny (znajomej Pani Wandy), w celu rehabilitacji. Gdy odzyskał formę były trener odebrał go pod pozorem sprzedaży do rekreacji. Niestety, okazało się, iż odwiózł go do bazy transportowej koni rzeźnych. Na szczęście Pani Krystyna dowiedziała się o tym i wykupiła konia. W ten sposób trafił do Przytuliska. Z powodu zwyrodnienia stawu pęcinowego Killer trwale kuleje. Zostań Jego Wirtualnym Opiekunem!

Więcej na temat adopcji zwierząt Fundacji Tara znajdziecie tu: http://www.fundacjatara.info/sub,pl,adopcje-zasady.html lub pod adresem e-mail: adopcje@fundacjatara.info i numerem telefonu: 534696200