Przed wybraniem konia do adopcji wirtualnej, prosimy o dokładne zapoznanie się z informacjami poniżej. Do każdego z prezentowanych tu koni możesz przyjechać osobiście (do czego gorąco zachęcamy), odwiedzając Fundację Tarę i spędzić ze swoim podopiecznym tyle czasu ile tylko zechcesz.
W tej chwili mamy 100 koni do adopcji wirtualnej:

Achilles

Wiosna [👤 5]

Zorza

Zorza [👤 6 ]

Czym jest adopcja wirtualna?

Taka adopcja to jeden ze sposobów wsparcia podopiecznych Fundacji Tara, który polega na pomocy fundacji w pokrywaniu kosztów opieki, pielęgnacji, leczenia, żywienia i pobytu danego konia lub innego zwierzęcia w jej schronisku. Oferta ta jest skierowana zarówno do osób prywatnych jak i firm lub szkół.

Adopcja wirtualna polega na comiesięcznym pokrywaniu kosztów utrzymania podopiecznego zwierzęcia w schronisku Fundacji Tara dowolną kwotą darowizny.

Minimalna kwota wsparcia wynosi 20 zł.

Kilka osób może współadoptować konia lub inne zwierzę będące pod opieką fundacji jednocześnie. 20 złotych, to dla wielu ludzi tyle co nic, ale dla jeszcze większej ilości osób, to już spory wydatek… Dla Tary już 20 zł jest wręcz nieocenioną pomocą, gdy przychodzi ona regularnie! W związku z tym, iż utrzymanie schroniska pełnego zwierząt, to ogromne potrzeby finansowe, a także biorąc pod uwagę fakt, iż pod opieką mamy w większości zwierzęta stare i schorowane, nie istnieje górna granica kwoty adopcji. Niektóre zwierzęta, być może ze względu na mniejszą urodziwość (dla nas oczywiście wszystkie są przepiękne!), czy też mniej przyjazny człowiekowi charakter (najczęściej przez złe doświadczenia z przeszłości…), nie mają żadnego opiekuna lub też mają niewielkie wsparcie, natomiast ich utrzymanie także kosztuje – dlatego te koniki, które mają na swym koncie więcej, dzielą się z tymi, które mają mniej. Wierzymy, że nasi kochani hojni Darczyńcy rozumieją, dlaczego zasady adopcji wyglądają właśnie tak – wszak żyjemy w tym samym świecie, w którym co rusz zaskakują nas podwyżki, to prądu, to cen paliw – a to, niestety, wpływa na zwiększenie kosztów życia wszystkich istot.

Te same reguły dotyczą wszystkich zwierząt mieszkających w schronisku fundacji, ale mniejsze zwierzęta, czyli: kozy, psy, koty, świnki, kurki, kaczki, krówki i króliki można adoptować już od 10 zł miesięcznie!

Dlaczego adopcja wirtualna?

Dla firm adopcja ta stanowi możliwość ocieplenia wizerunku, jest szansą na dodatkową, bardzo pozytywnie odbieraną formę reklamy. Zachęcamy firmy do publikacji informacji o dokonanych w Tarze adopcjach, a także do dzielenia się z klientami informacjami na temat zaadoptowanego zwierzęcia. Jest to bardzo pożądane, bo dzięki temu coraz więcej osób dowie się o schronisku i jego ocalonych przed śmiercią mieszkańcach, natomiast firma będzie miała szansę pokazać, że los zwierząt nie jest jej obojętny. Adopcja daje firmom również możliwość integracji zespołu w ramach przyjazdów na wolontariat – każdy Wirtualny Opiekun jest bardzo mile widziany także realnie! Praca u podstaw, czyli ścielenie boksów, karmienie, czyszczenie koni i innych zwierząt, daje ogromną satysfakcję, a wspólne działanie na rzecz potrzebujących bardzo pomaga zintegrować zespół. Dla nas natomiast taka pomoc jest wręcz nieopisaną, a każda wizyta jest niesamowitą radością, zarówno dla ludzi, jak i dla zwierząt mieszkających w Tarze! Zapewniamy adoptującym nocleg, jednak w związku z ograniczoną ilością miejsc, prosimy o indywidualne ustalanie terminów przyjazdów.

Adopcja w przypadku firm działa na zasadzie wzajemnego wsparcia – za pomoc finansową podopiecznym Tary odwdzięczamy się promowaniem danej firmy wśród odbiorców treści umieszczanych przez fundację w Internecie.

Robimy to poprzez:
• umieszczenie na naszej stronie internetowej www.fundacjatara.info linku, bannera, logo firmy adoptującej;
• „polubienie” adoptującej firmy naszym profilem na Facebook’u (www.facebook.com/taraschroniskodlakoni), jeśli firma też taki profil na tymże portalu posiada;
• udostępnianie przygotowanych pod kątem promocji adoptującego treści na naszym profilu na Facebook’u – mamy już ponad 93.000 fanów, więc grono potencjalnych klientów jest ogromne!

Wierzymy, że nasi fani dużo chętniej skłonią się do korzystania z produktów i usług firm wspierających dobro zwierząt, dlatego pomagajmy sobie wzajemnie! 🙂